Wafaa Hasan är den rara och söta tjejen som kommer från ett litet byn utanför Tartous på syriska kosten, Alqadmous. Varför kalla jag henne  den dolda soldaten “alltid soldat är den dolda soldaten” för att hon är i sitt ansvar mot sitt hemland deltar aktivt även om hon inte bär vapen men är så viktig del i försvaret.

Den modiga och stolta tjejen har skapat ett älskad namn mellan fattiga och soldater i syriska kosten från Latakia till Tartous. Den tjejen har inte tvekat en enda dag från krigets början att stå sida vid sida om våra tappra soldater genom hennes penna och artiklar. Wafaa fattade på direkten att det kriget mot Syrien varit orättvist och skapat av lögner. Trots att hon har magister i engelskt litteratur och jobbat 4 år i att administrera hotell kedjan Meridian för att sedan jobba i 13 år i tobak fabriken i Latakia, har hon med början av kriget även jobbat med undersökningsmedia där hon lyckades avslöja med sitt eget initiativ flera av falska nyheter och bilder på nätet och skrivit artiklar om det.

Wafaa jobbar även med att hjälpa sårade och fattiga soldater, via ett organiserad vårdteam, genom tillförsel av medicin och medicintekniska apparater men även, vilket är det viktigaste bidrag av allt,genom att besöka dem i deras fattiga hem och visa dem kärlek och intresse.

Jag känner Wafaa via nätet som många följare sedan 5 år. https://www.facebook.com/wafaa.leaks?fref=ts

Wafaa´s poster på Facebook har jag inte missat en enda dag  https://www.facebook.com/wafaleaks/?fref=t

Jag är en person som läser noggrant alla inlägg på FB och kan med säkerhet känna att hon är en god och sann människa i det hon skriver.

För två år sedan åkte jag på semester till Syrien med en stor längtan efter att träffa den tappra soldaten, Wafaa och som jobbar tusen saker i tystnad. Hon berättade roliga historier om hennes möten med våra soldater på vägarna och hur hon samlar pengar till fattiga och åker runt med sin bil för att hitta dem.

Wafaa själv skriver sig så här :  Jag är Wafaa Hasan den syriska medborgare från syriska rötter av olivträd, fikon och jasmin. Erkänner framför er alla att jag har fått nyttja det här system som kallas “Syriska regimen” till fullo och kommer starkt att skydda den för min egen skull. Det här ” regimen” som vissa vill falla har gett mig och mina 8 syskon, som kommer från en fattig familj och miljö, bästa möjlighet att utbilda oss gratis och även avsluta våra universitet studier på högsta nivå. Jag erkänner att jag har alltid litat på min regering men Nu tror jag ännu mer och kommer att kämpa hårt för att försvara den. Vår stat och dess ledare ger oss stolthet och självständighet medan de som vill falla den vill döda varje en av oss och få kvinnorna som mig fallande på knä.

 

Share →