Igår läste jag i Sanna Levelius blogg om kreativitet och funderade lite på de rätta orden om att vara kreativ   http://leveliusblogg.com/2014/04/14/kreativitet/

Äntligen kräver vårt dagliga liv, av oss, att vara kreativa. Kreativa i att överleva är ett måste men oftast lever vi av rutinmässiga instruktioner. Detta är inristad hos oss sedan barndomen och gör livet enklare i många moment. Men om vi vill göra något utöver det normala eller möta en hemskt vind så måste kreativiteten dyka upp. Men hur blir det om vi inte är på ”kreativitets humör”.. Jag tror att kreativiteten kommer fram när vi minst anar om det.

I min webshop har jag importerat några produkter som kvinnorna i Syrien har visat upp för mig och några har jag designat själv och gjort beställning på.

Men eftersom jag inte har så stor erfarenhet av företagandet och försäljningstekniken så har jag inte gått så långt utan bara låtit min välja att stödja styra företagandet.

En dag kontaktade mig en QoolQvinna från nätverket som jag anslöt mig till http://qoolaqvinnor.se/.

Monica Thörnqvist var en  god och kreativ själ som bara dök upp från himmelen. Företaget Bynovember hade tittat runt i min webshop  efter produkter som passar deras företag. De ville även stödja kvinnorna jag själv stödjer genom att göra sin beställning, på en viss modell av virkade blommor, via Syrfare. Bynovember finns på nätet och har sitt fäste i Stockholm

https://sv-se.facebook.com/bynovember2012#!/bynovember2012

Då kom fram idén att jag kan erbjuda kunderna att skrädda sina egna beställningar och inte begränsa sig till de produkter jag har på min webshop. Det är ju mycket bättre för mig och för importen att ta in de varor som efterfrågas av kunden själv.

Och så blev det!

Jag började visa upp alla produkter som kvinnorna i Syrien visar upp för mig även om jag inte ekonomiskt har råd att importera men om någon god själ nappar på så gör de sina egna beställningar som är speciella för dem.

Och så här blir det med vissa orientaliska tyg till en restaurang och strandväskor som kan beställas flera av olika modeller eftersom många som gillade modellen och vill ha sin egen färg. Även en fin allround kjol är på gång.

Så låt din kreativitet blomma även när du vill ha dina egna produkter av Syrfare och låt själen för stödet vara framme i tankarna.

bild 1bild 2121bild (2)

Share →

8 Responses to Att vara kreativ eller att inte vara!

 1. Brita Hahne skriver:

  ByNovember är bra! Jag har bla tipsat mina kunder om att ge sina gamla jeans dit så blir de omgjorda till kjolar :). Hur bra som helst!

 2. Eva Oscarsson skriver:

  Visst är det intressant Fadia Restomnär det ena leder till det andra. Känslan av att “jag tänkte rätt” när någon börjar hända är fantastisk. När något händer eller någon bekräftar att just lilla jag inte är ute och cyklar fullkomligen är en oerhörd kick till hjärnans belöningssystem. Att vilja stödja kreativa kvinnor som trots omgivningens hemskheter vågar skapa… det är det bästa sättet att stödja framtiden. Heja dig.

 3. Fadia skriver:

  Vilken bra lojalitet av ” sharing is caring ” Brita!
  Tummen upp för kvinnor som stödjer på varandra

 4. Fadia skriver:

  Eller hur Eva!

  Att jag tänker rätt hänger ihop med effekten av vinn_vinn ideologi ..
  Att vinna på ena ledet ruinerar världen om vi inte ta ett tag med våra krafter
  Tack Eva för att du passerat min blogg

 5. Anne-Lee skriver:

  Hej Fadia, vill med några enkla rader säga att du gör ett fantastiskt jobb genom att stödja,ge ditt lands kvinnor stort hopp om att en bra tid kommer. Trots allt svårt de upplever så upprätthåller du tillsammans med dem hoppet. Det kändes även bra för mig att kunna få vara en del i detta du jobbar för och kunna få beställa min favoritkjol gjord av en fantastisk kvinna i Damaskus. Tack Fadia

 6. Nouha Saadeh skriver:

  Vilken bra ideé Fadia!

  Tänk om många tänker som dig, vi skulle liva i en bättre Värld <3

  Kram och Glad påsk

 7. Fadia skriver:

  Tack Nouha!

  Du är så härlig med din uppmuntran.. Glad påsk önskar jag med <3

 8. Fadia skriver:

  Tack Anne-Lee!

  och stort tack för din goda och härliga själ som kunde tänka med mig och inspirera mig och kvinnan i Syrien med en ny modell. Hon jobbar med stor glädje. Tänk vad du har kunnat bidra med din beställning för en kvinna i fjärran land där hon kämpar för att se livet så vackert som oss.

  Kram till dig vännen ! du är en riktig QoolQvinna <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *