Alla som känner mig väl har hört mig säga det tidigare i olika sammanhang.

Vissa blev fundersamma över mitt sätt att uttrycka mig men många förstod också mig.

Syrien är världens centrum! Den har alltid varit och är fortfarande.

Den sist nämnda vet alla kanske varför den är världens centrum idag, men att den också varit världens centrum inte många vet det.

Hur kan syriska kvinnor vara så här stolta och modiga är en nyckel till min blogg idag! Varför syriska kvinnor lider mest idag har ingenting med bara kriget att göra, vi upplevde många krig och reste oss upp.

Vi har varit krigare, beskyddare, drottningar och Gudinnor, vilket gör det mest ont idag att vi förlorade denna status på grund av upprepade krig och annat. Du undrar vad som är unikt med det.

Jag kära du! Syrien som allmänt känd har gett omvärlden den första civilisationen där första alfabet hade blivit skriven. Där man fortfarande talar arameiska. Där vetenskapen upptäcktes och spreds och mycket, mycket mer av det första.. och första. Men det som inte många vet är att Den första guden en människa skapade var en kvinnlig gud.

Den kvinnliga Guden uppståndelse startade i Syrien. Då samhället styrdes av mödrar. Att mannen lämnade ledarskap åt kvinnorna, var inte på grund av något fysisk överlägsenhet, utan för att uppskatta kvinnans äkta och djupa humanitära och andliga styrkor, även för kvinnans kreativa förmåga och rytmen i hennes kropp som är förenligt med naturens rytm . Förutom de underverk av hennes kropp som verkade den första människan knyten till en gudomlig makt, så har kvinnan en andlig öppenhet som är duktig på att medla mellan den mänskliga världen och gudarnas värld.

Hon var den första prästinnan, och den charmiga trollkvinnan . Dessa egenskaper räknades som naturliga kvinnliga vapen. Med dessa egenskaper och trots den fysiskt svagare kroppen kunde kvinnan bestiga tronen i gruppen religiöst, politiskt och socialt, och framför dessa vapen lämnade manliga grupperna ledarskapet åt mödrarna .

Kvinnan hade vid det här laget en stark ekonomisk ställning i samhället . Kvinnan var den som stod för den främsta tillverkningen av samhällets produkter. Kvinnorna var ansvariga för att förbereda djurskinn som omvandlades till kläder, madrasser och filtar, och var den första tygfärgare och sömnad, och den första att göra krukor.

Eftersom de tillbringade långa tider i sökandet efter rötter och ätbara örter, lärt de sig magiska egenskaper av örter för att bota sjukdomar och var därför de första läkarna. Och de bygga husen och gjorde möbler, handlade och bytte sina produkter med andra produkter . Även närvaron av den heliga eldslåga i templen och civilisationer gjordes av jungfrur som bevakade lågan för att hålla den brinnande, kan ge oss en slutsats att den första eldlågan hade en kvinna eldat och därmed hade varit den första vakten som bevarade hemligheter . Och slutligen kulminerade i kvinnornas ekonomiska roll den stora upptäckten av jordbruket och överföring av rättigheter från jakt samhälle till den komplexa livsmedelsproduktionen medan män bibehålls under detta skede av sin traditionella roll i jakt på större byten.

Den första Guden, Ashtar som är Världens första Gudinnan vilken ni ser henne på bifogade bilden, är moder och förebild för dessa syriska kvinnor. Gudinna som symboliserar liv och naturens fertilitet . På natten är hon gudomliga älskarinna och på dagen är hon en kämpe och krigare som skyddar sitt rike. Hon helt enkelt kärlekens Gudinna och har funnits i flera tusen år före Kristus.

I den griska mytologin kallas hon Afrodette. Och Med Ashtar kommer vi ha många nya historier framåt i bloggen.

Men förstår ni varifrån Syriska kvinnor har hämtat sina styrkor?

Och varför de är sårade idag!!

Ashtar dag

Share →