6 119 10 7

Den 4e dec firar Syrien St. Barbara i samma glädjeperspektiv som det i Sverige firas St. Lucia.

Sagan om St. Barbara liknar faktiskt sagan om St. Lucia och den otroligt stora tron på Gud och kärlekens seger. Orättvisa och dödande finns också i sagan, därmed finns i slutändan ljusets seger över det mörka och hatet.

Allt detta fick mig komma till insikt om att orättvisa aldrig tar slut i världen så länge det finns en människa som dyrkar de mörka krafterna och hat.

Men en sak är säker och jag är mycket glad för att de goda krafterna aldrig tar slut heller. De fina humana egenskaperna hos en människa som fortsätter tro på hopp och kärlek för att ge ännu mer styrka och ljus till sin omgivning.

Förra veckan insisterade jag på att fira St. Barbara trots att många mil skiljer mig från mitt hemland, Syrien. Så trots mina många måsten och dagliga stressiga planer förra veckan klarade jag av att fira St. Barbara- dagen för att jag ville påminna mina barn om de fina budskapen som finns i sagan. Jag kopplade det till St. Lucia för att de, som mig, skall hitta ledtrådar mellan våra fina länder.

Det som gjorde mig ännu mer fundersam är den styrka och beslutsamhet som finns hos mitt folk i Syrien att fira hoppet och kärlek trots krig och elände. Jag blev så glad och stolt över facebook-bilder från mina vänner och släktingar i Syrien där de som vanligt firade och serverade maträtter som vi brukar laga till firandet av St. Barbara.

 

Här får ni se några bilder från mitt firande och deras, och sedan har jag några bilder från mina gamla tider i Syrien då vi alltid firade med en rolig maskeradfest.

8 5 4 3 2 1

Share →