qqtr 2

Efter ett par omtumlade månader längtade jag till mitt aktiva liv på nätet.

Man kan tycka att detta är konstigt uttalande! hur kan du kalla det ett liv på nätet !

jaaa kära vänner om man vet hur nätfunktionen fungerar så kan du bygga ett bra och lärorikt liv med många goda vänner och få så många nyttiga stunder till ditt företag.

Nyss kom jag från ett efterlängtad träff med Qoola Qvinnor i Jönköping. Vi brukar dela med oss av varandras kunskap och idéer. Under träffen kom fram en fråga om hur FB är nyttig för oss som företagare och vilka är skillnader mellan FB grupp och FB sidor. Innan jag sa Adjö till qoolaqvinnor lovade jag att skriva några tips till alla så att vi kan dra nytta av de små tipsen. Qoola Qvinnor står faktiskt för Sharing is Caring. så här är mitt bidrag idag. Bilderna är från den fantastiska träffen. Tack till alla deltagare och naturligtvis till Siv Thuresdotter som körde från Göteborg för att välsigna gruppen 🙂

Låt mig här presentera för er följande punkter:
– FB sidan:
När det gäller en sida så är den alltid öppen och allmän plats. Allt i Sidan går att sprida vidare och dela. Som administratör för din sida talar du bakom namnet på sidan. Dvs du presenterar din sida. Som tex i min Sida på FB Syrfare , står alltid Syrfare när jag kommenterar och därför måste jag pratar och lägger in poster i min egenskap av en företagare och försäljare!
Som administratör för sidan kan jag låta ( finns en funktion på FB ) sidans medlemmar lägga in sina egna inlägg eller spärra denna funktionen och inte låter någon annan än jag göra inläggen.
Som admin kan jag spärra störande personer som svär och sprider hat kommentarer. Jag kan oxå bara spärra deras kommentarer vilket gör att bara deras vänner ser deras kommentarer medan andra inte.
Jag kan skapa videor som bara sidan äger och på det viset den som vill dela de måste göra det från min sida och på det viset göra reklam för min.
Nyttan med sidan: du är öppen och delar med dig ännu mer om du har aktiva medlemmar.

-Som aktiv medlem: bör du inte bara gilla sidan utan även trycker längre på knappen “gilla ” för att få fram alternativet ” get Notification”
Och på det viset får du alltid en not till dig så fort sidan publicerar ngt nytt och du kan hänga med nyheterna.
-Som aktiv medlem och även lojal så bör du lika så ofta du kan bilderna och posterna ( inte om du absolut inte håller med) men som stöd kan du gilla för att dina vänner ska se ditt gillande och på det viset blir de nyfikna på den sida du gillade.
Är du generös då bör du dela med dig av de finaste poster eller bilder du gillar mest för att ger gratis reklam för din vän/sida.
Är du extrem generös så kan du dela med dig av sidan och be din vänner gå in och utforska den intressanta sidan!! Eller bjuder in dem till den ( det finns en funktion till det på högre sidan av FB när du är inne på själva Sidan som du gillar ) Då praktiserar du ” sharing is caring ”

– En grupp:
Det finns två sorter grupper:
En öppen och en stängd. I båda presenterar du dig själv. Du är personlig och det syns att det är du som admin om man söker i medlem registret.
I den öppna gruppen är allt som du lägger in öppet för allmänheten och alla kan se den, precis som i Sidan men skillnaden här att i sidan kan alla som gillar en post även ” gilla ” den medan i öppen grupp kan bara medlemmarna gilla posten.

I både öppna- och stängda gruppen kan du styra om du lämnar det öppet för medlemmarna att lägga in vad de vill eller låta deras inlägg parkeras till du godkänner det först och sedan publiceras i gruppen. Allt det beror på hur du letar på dina medlemmar ..

I både ö o s gruppen kan du adda/ bjuda in vänner o kan administratören inte tillåta ngn komma in förrän han/hon kontrollera först i godkänna .

Tips: under funktionen ” om” gruppen kan du lägga in text om medlemskaps villor i gruppen och skriva vad de kan göra och inte göra och även syftet med gruppen. Jag personligen läser alltid sådana villkor så att jag inte bete mig fel hos andra.

I den stängda gruppen är det bara medlemmarna som finns inne som kan se vad ni lägger in och vad ni kommenterar och här kan ni inte dela ut eftersom gruppen är stängd.
Tips: den stängda gruppen bör du utnyttja för en riktig aktiv o lärorik nätverkande.
Vara dig själv och våga ställa frågor o svar och dela med dig av dina idéer för att maximera nyttan av nätverket.
Fråga om hjälp och stöd.
Till exempel : när jag behöver stöd av gruppen för att observera en produkt eller en post i min sida. Så delar jag av den från min egen sida. Om du gillar den så får jag inte så mkt nyttan eftersom gruppen är stängd. Inte förrän du klickar på själva länken och gillar posten på min sida och kanske kommenterar den på min sida för att skapa en kedjereaktion och får besökare till min sida.

Sist men inte minst: underskatta aldrig reklamen och växande av ditt företag via FB kontakter och medverkande genom inlägg och gillandet.

qqtr2_2qqtr2_3qqtr2_6

Share →