Författaren Nahla Susu föddes i Homs den 2 nov 1950.  År 1970-1974 fick hon avsluta sina universitetet studier i litteratur från Damaskus universitet i hopp att jobba som journalist. Hon gick pris för sina litterära författarskap under 70-talet och fick förverkliga sin dröm i att förvandla den skriftliga journalistiken till prat journalistik. Hon sökte till Radio och startade sitt eget program inklusive att hon skrev till tidningar Teshreen, Alsaora och senare Albaaeth.

Nahla har 4 söner , vilka två av dem fått mammas begåvning i språket.  Hennes yngsta son är den kända manusskrivare Gassan Zakaria och hennes äldsta är den mest kända Haiku poeten och tandläkaren  Samer Zakaria.

Till Radion har hon producerat och medverkat i 11 radioprogram och har skrivit 6 böcker en av dem är en roman medan de 5 andra är korta berättelser och en barnbok.

Nahla är medlem i Syriens journalistik kommitté och Arabiska författar kommitté samt är hon biträdande chef för kultur avdelning  samt chef för drama avdelning i Syriens radio.

1998 fick hon guldpriset för sitt samhällsprogram på radio som heter ” Moftarak Almatar”

Förutom att Nahla har sitt jobb på radio är hon fortfarande aktiv i skrivandet  via sin blogg och skriver hon veckovis en artikel i den mest kända tidningen i Syrien ” Teshreen”.

De senaste 5 åren ägnade hon sin spalt i tidningen endast om folket hon träffar under kriget för att förmedla den mod och kärlek dessa människor bär i sitt hjärta för moderslandet, särskild soldaterna och deras berättelse och upplevelser.

Jag har fått nyligen veta att Nahla skriver också Haiku

Här kan ni lyssna till en TV intervju med Nahla :

 

 

11295627_473186116177776_2375335878466763755_n

Share →