Min kära blogg-bok jag är ledsen idag!

I mina ungdomsdagar varit otroligt imponerad av de dansrörelserna som vackra, starka och vågade tjejer från staden Alraqqa/Syrien gjorde. Jag satt framför tv rutan som alla ungdomar idag och härmade deras dans, hoppande på ett magiskt sätt. För ett par dagar sedan råkade jag se filmer på youtube där flickorna från den staden förnedras och tvingas att hålla sig hemma. Jag förstod vad som håller på att hända och det gjorde mig ledsen och arg till och med.
I en av filmerna var en vacker, modig tjej från Alraqqa blev tvungen att bära slöja och svart kappa för att kunna stå ut på gatan och sälja några glas produkter i syfte att försörjer sig. Då kommer ” sharia poliser” och tog henne till häktet och anklaga henne för otrohet ” Haram”.
72319_424180984331307_599357756_n (1)
Jag kan erkänna att tidigare inte jag vetat mycket om staden Alraqqa mer än deras dansgrupp förrän jag hörde att även Alraqqa blivit ockuperad av mörka krafter och därför började jag googla och lära mig om Alraqqas historiska värde.
Jag vill hedra den frimodiga, färgglada dansgruppen idag i min blogg, vilken har varit ett starkt varumärke i Syrien för sin stad. Men först vill jag notera lite sammanfattning om stadens historia efter min googlande.

Nuvarande Alraqqa grundades år 244 f.Kr. av Seleukos, vilken namngav staden Seleukos ( och vissa säger att namnet går tillbaka till grekisk filosof Kalinikos som dog i Alraqqa) . I det bysantinska riket, var staden ett ekonomiskt och militärt centrum . Alraqqa hade sina första och bästa tider under Assyriska riket (3000-2000 f.kr.), men den förstördes senare av Hammourabi år 1750 f.kr.och därför Kom Romarna och perserna under fredtiden mellan dem byggdes igen staden tills fraktionerna startade och då tog perserna familjestamen Mudar ( Badaween) till staden och gav dem makten och gjorde Alraqqa deras egna huvudstad . År 639 kom de islamiska arméer till staden och tog över makten sedan omdöpt stadens namn till Alraqqa som betyder på arabiska den flata klippan.

Dansgruppen som utmärkte sig med folkdans konsten grundade i / 1969 / av kreativa konstnären ,Ismail Ojaili. Alraqqa dansgruppen är ett av de mest konstnärliga team som hedras i Syrien på grund av vad de har åstadkommit genom att förkroppsliga arvet kring område i Eufrat -dalen , och överföringen av dess kultur arv, vilket gjorde den populär över hela världen.
Gruppen med sin danskonst vill förmedla och eka den mänskliga civilisationen utsikterna i regionen.

735130_424175857665153_130246264_n
Sist och inte minst läste jag i natt en artikel av gruppens ledare där han tackar nej till alla erbjudande som kommit till gruppen för att delta i festivaler i Golvstaterna. Jag förstår hans/gruppens besked, då känns inte rätt att dansa för länder som finansierar dödande till sitt eget folk!

se en video på deras dans!

http://www.youtube.com/watch?v=_oND7UhXGKU
http://http://www.youtube.com/watch?v=CduBE8F-BO0

Tagged with →  
Share →