Hiam Hamoui är känd som Guldstjärna i radio världen. Hiam är en syrisk legend som har lyft upp alla radiostationerna hon jobbat i. Först jobbade hon i “Sham radio”, den syriska statliga radiostation, direkt efter hennes examen som journalist från Damaskus universitet. 1986 gjorde Hiam med hennes stora kunskap 0m -och kärlek till Rahbaniat musikstil ett nytt och trevligt program som lockade till  sig alla arab lyssnare i hela världen och fick alla andra radio stationer följa hennes idé och ta efter henne.

Sedan flyttade hon till Paris i början av 70 talet för att tillsammans med ett par kända radioprofiler från Libanon, Hikmat Wahbe och George Kirdahi,  starta en ny avdelning för arablyssnare i världen via Radio MonteCarlo. Hon lyckades även där skapa ett verktyg för att överföra värden om solidaritet. Sedan jobbade hon i Radio Orient vilken hon också gjorde en stor signatur där.

Hiam är inte bara en skattekista av kunskap och trevlig dialogförare utan hennes ljuva röst får alla lyssnare förtrollas.

PS! Hon även känd att alltid har i hennes handväska en bandspelare, för att aldrig missa ett tillfälle för en unik intervju.

Sedan 10 år har hon flyttat tillbaka till Syrien och bor i Damaskus för att jobbar i den ny startade privata radiostation Sham.FM. Sham FM har med hjälp av Hiam fått konkurreras och lyckas bli världens kända radio kanal och få igen alla arablyssnare från hela världen sätta på Sham.FM radio. Med andra ord Hiam gjorde det igen.

Vill ni lyssna till hennes ljuvliga röst sätt på radion tidigt på morgonen där har hon hennes morgon program med Rahbaniats musik. http://shamfm.fm/ar/index.html

Här nedan ser ni mina bilder, jag Fadia Restom, tillsammans med Hiam när jag hälsade på henne i ShamFM radiostation, år 2014, 2015 medan år 2017 träffades vi på en trevlig restaurang i Damaskus där hon bjöd på för att visa mig utsikten över Qasion. Qasion är bergen som skyddar Damaskus nästan runt om och syrierna är mycket stolta över bergens historia, vilken jag kommer att berätta om i en annan blogg.

Share →