Att cykla har varit den bästa sport jag lyckats utöva med ett stort nöje utan att rubba familjens omsorg och inte heller känna att min övervikt och ålder är ett hinder.

Många som inte känner mig  blir överraskad när jag berättar om att jag skall köra Vätternrunda, VR, och då tittar de på mig uppe ifrån och ner. heheheheh

🙂  de ser på mig som kraftig och överviktig kvinna och de kan inte tänka sig att en sådan kvinna skulle ha en mycket väl stark fysisk kropp. De flesta förväntar sig att de som kör sådant hårda lopp måste vara smala.

Jaa. Nu medan jag reflekterar en stund över mina gamla  VR och det som skulle komma snart, vill jag berätta om hur jag som är mor till 3 barn där 2 av dem är små och behöver full närvaro lyckats balansera min träning och ändå ta mig till vätternrunda och klara av det i 4 omgångar.

På fredag blir det min femte och hoppas på fint väder för att njuta av naturen och färden.
Jag brukar inte träna hysteriskt mycket och inte heller långt innan. Mina tips till er som tvekar på grund av tidbristen eller övervikten så tänk på följande:

Tre månader innan loppet börjar jag träna  3 dagar i veckan och om tiden och vädret hjälper så cyklar jag en extra tur. Mina turer är korta mellan en timme och 2 timmar för att utöka dem på helgerna när det finns mycket tid.
Eftersom jag är ensamstående så kan inte träna varje vecka utan varannan vecka när barnen hos sin pappa, vilket ge mig chans att hård träna ena vecka och vila andra vecka och njuter av barnen i lugn och ro.
 En månad innan VR börjar jag testa långa avstånd och utöka från 50 km till 90 för att till sist köra 110 km en gång i den sista vecka före loppet.

Jag tränar inte på min racingscykel utan jag använder min vanliga cykel och bygger upp mina muskler, styrka och uthållighet. Växlar inte så ofta utan låter det mild på backarna för att senare när jag hoppar på racingscykel två veckor innan VR kommer det att kännas så super lätt att cykla upp alla de hemska backarna.

Allt detta har jag upplevt innan och lyckats ta mig igenom med stor nöje. Inga stress eller tid anpassning för att verkligen njuta av färden. Det som jag tävlar mot är mig själv och vädret.

Jag tar VR som en utmaning för de omständigheterna jag levt under året för att bevisa för mig själv att jag fortfarande stark och njuter av livet.

Det som väntas nu är det nästa helg och jag åter hit till er om hur det gick säkert.

Min tid ligger mellan 13-14 timmar för 300 km inklusive alla pauser och nöje 🙂

http://vatternrundan.se/

36786_417720978232_6643930_n1907647_10152183278738233_2702978888460433722_n10338811_10152183279038233_7685659746704450023_n

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *