Att blogga dagligen har inte varit min styrka. I början av den utmaningen jag tagit hade jag varit trogen bloggandet men så fort det blev överbelastat med massa måsten med familjen så svek jag min utmaning och kändes det som ett press på mig. Efter två dagar frånvarande från gruppen så har jag bestämt mig att inte känna dåligt samvete.

Meningen med mitt bloggande varit att presentera det bästa från mitt hemland angående produkter och kvinnor, samtidigt får jag ventilera känslorna och längtan. Jag måste må bra efter varje bloggande det är viktigt. därför har jag bestämt att åtminstone kan jag läsa 3 blogg av mina vänner i gruppen och kommentera ändå.

Det har gått 20 dagar sedan jag startade utmaningen med gruppen, Företagens bloggutmaning. Varit verkligen en lärorik resa med mycket nya kunskaper och input. Lärt känna intressanta människor och fått fastna för en del blogg som jag bestämt mig att följa. Det är kul att njuta av läsandet i den form som passar min själ.

Linda Hernestal Da Silva varit en super duktig ledare i kursen. Hon har varit både generös och super duktig. Hon hade kunskap och erfarenhet så att hon kunnat svara mig på mina konstiga frågor via FB. Man kan kommunicera faktiskt och lära sig online och det kan hon verkligen.

Linda skrev i mors till oss en sammanfattning som hon vill att vi tar med oss i fortsättningen:

Några bra saker att tänka på när man skriver sina inlägg är:
– Är mitt budskap tydligt? (VAD är mitt budskap med detta inlägg?)
– Är det enkelt att läsa inlägget? (Ligger bilder ordentligt, texten uppdelad, inte för långa meningar)
– Vad vill jag att läsaren ska göra/känna efter de läst inlägget? (uppmanar jag till något eller lämnar jag läsaren “hängande”?)
– Hur är avslutet på inlägget? (Tänk på att läsaren inte alltid läser som vi eftersom vi skriver inlägget, de kanske inte alltid förstår avslutet som vi)
– Hur kan jag vidare hjälpa dem med mer information? (länka till någon intressant artikel, egna tidigare skrivna inlägg etc)
– Är rubriken passande? (inte för lång, inte för kort, tydlig vad inlägget handlar om, intresseväckande)

Läs gärna igenom ditt inlägg med hög röst för dig själv lugnt och tydligt. Ta dig tid att skriva dina inlägg. Hellre bra inlägg är några få korta som inte ger så mycket.

Sökoptimering i all ära, men det är viktigare att läsaren känner de hamnat rätt. Att de får svar på de frågor de har och att det bygger vidare på en bättre relation.

Du kan läsa mer om tips och bloggutmaning på Lindas FB sida eller hennes eget företag. https://www.facebook.com/EkkoWebSolutions

 

IMG_4934

Share →

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *