Tillsammans den 3 januari 2016 satt vi tre affärskvinnor i ett kaffe i Damaskus gratulera varandra för det nya året och njöt av mysiga miljön i kaféet. Christina Kashar, som sitter jämte mig, FB sida jobbar som coach via sitt eget företag åt olika uppdrag i Syrien. Både statliga och privata organisationer anlitar henne för att få motivation till sina medarbetare. Vi lärde känna varandra för 3 år sedan när jag anslöt mig till den syriska kvinnliga nätverket SABA och hade jämt följt varandras aktiviteter.

Rania Al-Haddad, FB sida jobbar som skapare och administratör i Fouad Takla Company.

På kaféet berättade Rania om den organisation som kallas Fouadi, vilka finansieras av Company hon jobbar i. Rania tog mig i en fantastisk resa när hon talade om hur Fouadi stödjer kvinnorna i de fattiga byar utanför Aleppo. Där av tradition i byarna låts inte kvinnorna utbildar sig mer än grundskolan, vilket är obligatoriskt och tvingas dessa kvinnor senare vänta hemma på sina giftermål.  Fouadi och via Ranias team åker runt till byarna och utbildar kvinnorna och ge dem chansen till arbete och även till att öppna sina egna företag via lån utan ränta från Fouadi. Ranias team designar modeller av olika produkter och köper all material till kvinnorna sedan lämnar dessa kvinnor själva skapa sina egna färger och målningar.. slutprodukten tas till Damaskus sedan för att färdig göra de som krävs av maskiner.

Ni kan läsa om Fouadi organisationen här nedan efter albumet jag skapade av olika fina produkter dessa kvinnor skapar.

Fouadi organisation har olika mål med sin verksamhet:

  • Finansiella tjänster Fouadi ge lån till låga inkomsttagare i delar av det syriska samhället på mjuka villkor för att göra det möjligt för mottagarna att finansiera sin verksamhet och uppnå långsiktigt hållbara tillväxttakten. Vid fullgörandet av denna vision, brukar Fouadi ta en strategi som tar hänsyn till lokala kulturer och traditioner för förmånstagarna i syfte att hjälpa dem att nå de beslut som avsevärt kommer att gynna dem. Med detta mål i åtanke kommer erbjuds följande mikro-finansiella tjänster:
  • 1- Lån för att främja olika kommersiella projekt;
  • 2- Lån av social karaktär som kommer att ge hälsobehandlingar och främja utbildningsmöjligheter;
  • 3- Administration av sparkonton och 4- försäkringsprodukter.
  •   Icke-finansiella tjänster
  • Fouadi anser att tillhandahållandet av finansiella tjänster enbart kommer inte att vara tillräckligt för att stödja småföretag. Därför via Syriens mikroentreprenörer ges möjlighet att utveckla och främja deras affärsmannaskap.
  • På så sätt klarar Fouadi: 1- Ge yrkesutbildning och teknisk utbildning; 2- Förbättra traditionella hantverk, speciellt handgjorda produkter; och 3- Delta i mässor och utställningar för att marknadsföra Fouadi produkter.
Share →