Razan Zabout, grundaren till märket Belladone träffade jag via nätet Facebook sida när jag började följa en fin sida med handgjorda smycken i Syrien. Jag kände för den energi som ligger bakom skaparen av de fina produkterna. Efter en tid märkte Razan min beundran och tog kontakt för att visa hennes intresse av ett samarbete. Vi pratades en hel del i början som vänner mer än som två pratar affärer.

Jag fick veta att hon läser master på högskolan i Latakia och försörjer sig och  betalar studierna från sitt arbete som privat lärare åt små barn som behöver mer stöd hemma med läxor samtidigt som hon skapar unika accessoarer till Belladone. En stark tjej som vägrar att ge upp sina drömmar och utbildning i hemlandet och kämpar för att lyckas, ligger mycket nära till hjärtat hos Syrfare. Det är ju vad Syrfare startades för. Jag och Razan diskuterade massa idéer och hon tog emot dem med öppet hjärta.  

På sistone fick jag en idé om en medaljong iform en vas som vi kan bära runt halsen med en fräsch blomma eller gren varje dag och låta den förgylla våra dagar med doft och något levande att ta hand om nära hjärtat. Vem inte vill ge sin tjej en blomma att påminna om honom varje dag? en vas som hon kan bära runt halsen är en super idé att hitta ett fint sätt till minne.

För att göra idén ännu mer unikt och Syriens specialitet har jag bett Razan gravera ordet Syrien på vasen med Ugaritska språket, forna syriska språket som användes vid kusten. Jag lät Razan själv bestämma hur iden skall bli verklig med hennes skapande, vilket den blev super fin i slutet. Se bilderna!

Vi träffades i Latakia för första gång under min julhelg i Syrien. Träffen var mer härligare än jag förväntad mig. Razan är ännu vackrare i verkligheten än i bilden jag på FB och bär på ett hjärta av kristall.

Ni ser bilder på den fina nya produkten vi tog fram och önskar att många gillar den och beställer från Razan hennes fina produkter och inte minst den vi skapade tillsammans.  Ta alltid kontakt med Syrfare om ni vill ha något av Belladone produkter in till Norden.

 

 

Share →