Idag, på långfredag, trodde jag ska vara speciell när jag kastar mig framför datorn och skriva om påsken. Jag trodde att alla ska vänta med påsk snacket till lördag och på det viset lär jag vara den första av mina vänner i blogg världen.!!

Hehehe Nepppp det var ju inte.

Dagens inlägg av nästan alla bloggare innehåller påsk tema..

Så här sent på långfredagen och efter alla aktiviteterna med familjen kände jag att bloggen blev straffats som Jesus .. Ja det kan jag hävda för jag inte hunnit läsa mina vänners blogg som jag lovat .. Kanske tre och några “like” hann jag med via telefonen.

Eftersom påsk temat blir nu inte så primärt  kan jag backa lite och berätta om vad betyder långfredagen för Kristna i Syrien.

Denna dag betyder mer som familjens närhet.. Då är den sista dagen i påsk fastan och familjer samlas till sin sista fasta frukost efter 12 tiden för att äta enkelt utan kött, ägg, mjölk produkter. Kyrkan och upprepning av Jesus ceremoni genom korsvägen är ett viktigt påminnelse för kristna att han dog för deras frid.

bild (6) bild (9)bild (8) 

Efter kyrkan samlas familjen igen runt ett läcker middags/ lunch bord av också bara fastans maträtter som falafel, spenat piroger, soppa med gröna lincer, bön gryta, hommos och små pizzor av sesam och oregano ..

 

Idag ägnade jag mina tankar och bön till mammor som förlorade sina barn i kriget och önskade trots allt att mitt folk ska kunna fira denna stora dag för dem.. Japp nyss öppnade jag Facebook och såg fina bilder från firandet där ifrån i olika kyrkor i landet mitt. Det tänkte jag dela med er och önskar er god natt

bild (10)bild 2 (3)bild 3bild 1 (3)bild 4

Share →

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *