Jaaa nu har det gått en vecka sedan jag bestämde mig att delta i företagens bloggutmaning som Linda Hernestal Da Silva startade.

Det var så spännande att kasta mig dagligen och läsa andras företagares blogg och lära mig om hur de bete sig vid olika frågor och funktioner på webben, vilken Linda är också expert på och delar gärna med sig.

För två dagar sedan hade jag läst en blogg som Johanna Tibell-Gartz skrivit om hur många frågar henne och undrar hur hon hinner med allt hon gör! http://johannatibellgartz.wordpress.com/2014/04/10/hur-hinner-du/

Själv tänkte jag också på hur ofta hör jag det uttrycket med ett leende och imponerade öga: Hur hinner du med allt detta.

Därefter tog jag ett andetag i trädgården medan jag planterade sommar blommorna och funderade samtidigt på dessa ord och plötsligt kändes som att jag hittade skatten. Jaa ett beslut på hur skall prioritera min tid.

 

För tre år startades krig mot mitt hemland, Syrien. Mitt liv förvandlades till kaos. Jag var mitt i högskolestudier vid sidan om mitt heltidsjobb och föräldrarepresentants uppdraget för U9-10 HV71 ungdomar.

Mitt liv som kvinna och hustru hade drabbats av en kraftig jordbävning så att marken under mina fötter började skaka min närvaro på jorden.

Allting kommer på en gång brukar man säga!

Ville inte förlora något men med så stora last kunde jag inte hålla mitt liv i balans. Jag valde bort vissa uppdrag. Men ändå hade jag mycket att ta i.

Många gånger hade övervägt att hoppa över min master utbildning men tyckte i andra stunder att detta skulle vara synd om allt jobb jag lade i två år skulle kastas, därför kämpade jag på ändå till sista sekund och tog ut master i ledarskap och utveckling.

Ett år innan masterexamen avslutningen startade jag mitt företag Syrfare och ville erbjuda mitt stöd till mina landskvinnor på ett praktiskt sätt. Jag nöjde mig då inte med att bara skriva till tidningar och på Facebook sidor, även om jag fortsatt ändå därefter att skriva här och där om Syrien och sanningen.

Flyttade till ett nytt hem. Hårda tag med barnen och nya rutiner och nytt liv. Marknadsföringen av mitt företag krävde mycket tid, vilket jag ville till vilken pris för att växa och kunna hjälpa mina landskvinnor.

I tre år hade mitt liv sett likadant;  jobba i 10 timmar och sköta hemmet och barnen, studera, träna sporadiskt, internets bevakning. På kvällarna hängde jag mig på FB, Twitter, LinkedIn och Instagram för att marknadsföra Syrfare via sociala medier samtidigt läsa på nyheterna om mitt hemland, sprida kunskap och fakta, kommunicera med min familj och vänner som är kvar där. jaa många planer och många måste!

Jag kan erkänna att jag alltid varit så här mångboll hållare och flera projekt samtidigt men när de bollarna rör känslorna negativt och spelar på nerverna så tär detta på hälsan och kroppen börjar svika.

Till sist började min kropp protestera tills jag grubblade på hur jag ska tackla det hela. Orden som Johanna skrev fick mig faktiskt stanna upp och fundera på att jag är en människa som har begränsningar och för att lyckas med det jag håller på måste jag verkligen fokusera på det som är alldeles viktigaste för mig.

Jaaa vad det kan vara mer än min hälsa och mitt Syrien. Fastän Syrien är en stor fråga därför bör jag fokusera på det som jag kan påverka, vilket är mitt företagande.

Jaa, nu skall jag hänga med bloggande och företagskontakter på den lilla extra tiden jag har på mitt ordinarie jobbsdag under lunchen och fikat. Sedan får jag ägna tiden på kvällen för att skriva och kommentera. Detta kommer jag att vinna på när det gäller mitt företag. Hälsan skall jag utöka min träning och be barnen förstå mitt beslut och att jag måste satsa på det under de kommande månaderna hårt.

Härlig känsla att kunna veta vad jag kommer skall och vad jag vill.

Tack till er alla som delar med av tankarna och idéerna.

Låt oss sköta om vår hälsa ordentligt!

Share →

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *